Събота,

Лекари консултират банскалии онлайн

От: Стандарт -
147
Лекари консултират банскалии онлайн
A
A
A

От вчера жителите на поставения под блокада курортен град Банско имат възможност да бъдат консултирани онлайн от лекари, специалисти в различни области, предава БНР. Един от водещите ендокринни хирурзи в Европа, банскалията проф. Румен Пандев е създал група във Фейсбук, в която за часове са се включили 15 лекари. Инициативата на проф. Пандев за създаването на виртуална здравна клиника и даване онлайн на здравни консултации компенсира ограниченията на карантината в Банско и е в помощ наналичните девет лекари в града.

„В инициативата за часове се включиха 15 лекари. Те са от Университетска болница „Лозенец“, аз съм представител на ИСУЛ, Александровска болница. В различни профили сме – от ендокринен хирург, гастроентеролог, реаниматор-анестезиолог, рентгенолог, обща хирургия е представена. Идеята е съвсем проста – по най-бързия начин ако можем, на хора, които се нуждаят от консултация в Банско, тъй като Банско е под карантина, да им окажем съответната онлайн медицинска помощ напълно безплатно", разказва д-р Пандев.
Вече са направени и първите консултации, като са дадени предписания за лечение. Лекарите обсъждат казусите и помежду си, а при необходимост, освен чрез платформата, се свързват с пациентите и по телефона.

 


Всички новини от категория Здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com