Понеделник,

Лекар разкри как да укрепим имунитета

От: Стандарт -
977
Лекар разкри как да укрепим имунитета
A
A
A

Терапевтът, кандидат на медицинските науки Алексей Хухрев, посочи ефективни начини за укрепване на имунитета в интервю за радио Sputnik .

Според него първо трябва да се уверите, че тялото не страда от дефицит на витамин D. Но не забравяйте, че излишъкът от този витамин няма да донесе никаква полза.

Също така, не разчитайте на факта, че ситуацията може да бъде коригирана с помощта на имуномодулатори или имуностимуланти. „Има имуномодулатори, които наистина се използват ефективно, но при сериозни заболявания, причинени от някои страховити неща, които дават истински имунодефицит. По-специално това включва хепатит, ХИВ ”, каза специалистът.

Хухрев добави, че за да укрепите имунитета, трябва да сте колкото се може повече на слънце, да спите достатъчно, да се храните добре и да спортувате.

По-рано беше съобщено, че можете да укрепите имунната система със сън. Начините за това бяха посочени от руския лекар-сомнолог, терапевт, ръководител на отдела по сомнология на Федералната държавна бюджетна институция NCC по оториноларингология на FMBA на Русия Александър Мелников . Важно е времето за лягане и събуждане да не варира много през седмицата, каза той. Също така е важно да спазвате графика през почивните дни, но можете да се събудите с час по-късно от обикновено, пише Лента.ру.


Всички новини от категория Здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията