Кой помага на отстранения управител на Велинградската болница да спре вписването на новия?

Лекари и общински съветници от спа столицата алармират за задълбочаващите се проблеми на МБАЛ Велинград заради липсата на действащ управител на лечебното заведение

Кой помага на отстранения управител на Велинградската болница да спре вписването на новия? | StandartNews.com

След редица скандали в града, новият законово избран управител на МБАЛ ВЕЛИНГРАД д-р Заприн Пепелов все още не е вписан в Търговския регистър макар заявление за това да е подадено още в края на февруари. За това алармират в спа столицата ни лекари и общински съветници, които твърдят, че проблемите на общинското лечебно заведение само се задълбочават и то е в риск заради липсата на действащ управител на болницата.

Заради обжалване на решението на Общинския съвет от отстранения управител на МБАЛ Велинград д-р Данчо Гурдев, повече от месец вписването в Търговския регистър на новоизбрания управител е спряно. Това е поредната злоупотреба с права на д-р Гурдев, който по закон няма процесуална легитимация и право да обжалва решението.

Въпреки това, Окръжният съд в гр. Пазарджик със съдия -докладчик Борислав Илиев, е постановил определение за спиране на вписването на новия управител. Производството вече е прекратено, но д-р Гурдев се укрива от съда като е посочил адрес в гр.Пловдив на който не живее и осуетява получаването на документите по прекратеното вписване в Търговския регистър. След подадена молба от д-р Заприн Пепелов за смяна на адреса за връчване на документацията, докладчикът Борислав Илиев е излезнал в болничен.

Очевидната цел за това е да се забави максимално дълго време заличаването от Търговския регистър на д-р Гурдев. Целта е той да продължава да получава петцифрените си заплата от болницата и медицинския център, с които да изплаща новата си луксозна къща в курортния град, както и да прикрие извършваните от него злоупотреби в болницата.

 

Защо и как е бил допуснат незаконният иск на д-р Гурдев предстои да стане ясно. Адвокатите на новоизбрания управител на болницата в града ще подадат жалба във Висшия съдебен съвет против съдията Борислав Илиев, допуснал спирането на вписването на новия управител на болницата без правно основание. 

 

Общинските съветници във Велинград вече са сезирали КПКОНПИ, която трябва да провери как д-р Гурдев е придобил новия си скъп имот и с какви средства.

Те са изпратили и сигнал до прокуратурата, която трябва да се произнесе каква наказателна отговорност ще понесе д-р Гурдев и членове на Комисията, участвала при избора му на управител, за декларации с невярно съдържание. При д-р Гурдев- за декларация за несъществуващ професионален стаж, а членовете на Комисията – за участие в управленска дейност на търговски дружества.

Миналата седмица в свое Право на отговор общински съветник от Велинград отправи подобни въпроси към Гурдев публично, но той така и не отговори на тях.

В града се очакват и нови скандални разкрития за незаконните действия на д-р Гурдев във Велинградската болница и той да стане "клиент" на компетентните органи, след като бъде отстранен като Управител .

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай