Петък,

Кога болниците спират да приемат заразени

От: Редактор -
718
Кога болниците спират да приемат заразени
A
A
A

Лечебните заведения в областите със заболеваемост над 120 души на 100 000 население преустановяват плановия прием и плановата оперативна дейност. Всички лечебни заведения в съответните области са задължени да разкрият Covid структури с минимум 10% от общия брой легла, с които разполагат.

Това гласи заповед на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов, издадена днес и влизаща в сила от 25 октомври (неделя).

В болниците в областите със заболеваемост от 60,0 до 119,9 души на 100 хил. население се преустановява плановата оперативна дейност. Тези лечебни заведения са задължени да разкрият Covid структури с минимум 5% от общия брой легла, с които разполагат.

Забраната, съответно за планов прием и планова оперативна дейност, не се отнася за извършването на дейностите, свързани с трансплантацията на органи, тъкани и клетки, диагностиката и лечението на пациенти с онкологични и онкохематологични заболявания, дейностите по асистирана репродукция и ражданията, независимо от метода на родоразрешение.

 


Всички новини от категория Здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com