Китайският вирус стигна Франция

Двама са заразени, съобщи министърът на здравеопазването

Китайският вирус стигна Франция | StandartNews.com
  • Двама са заразени, съобщи министърът на здравеопазването

Китайският вирус, който вече отне живота на 41 души и разболя повече от 1200 в град Ухан, стигна Франция. Регистрирани са два случая на новия коронавирус, съобщи френският  министър на здравеопазването Анес Бюзен. Това не са първите случаи в Европа. В четвъртък стана ясно, че в италианския град Бари известна певица е настанена в болница със симптомите на смъртоносния китайски коронавирус. Четирима души бяха приети в болница в Шотландия след подозрение, че също са болни.

ВИЖ ОЩЕ: Китайският вирус пълзи към България

Първият потвърден случай е при пациент, приет в болница в Бордо, а втория е в Париж, уточни министър Бюзен. Тя увери, че властите ще направят всичко възможно, за да не се разпространи заразата. Малко по-късно стана ясно, че има и трети болен - той е роднина на заразения в Париж. Бюзен не изключи вероятността да има и други случаи на зараза във Франция, предаде Ройтерс. Това не са първите случаи в Европа. В четвъртък стана ясно, че в италианския град Бари известна певица е настанена в болница със симптомите на смъртоносния китайски коронавирус. Четирима души бяха приети в болница в Шотландия след подозрение, че също са болни.

ВИЖ ОЩЕ:Смъртта идва от Ухан

Според френски медии пациентът в Бордо е мъж, който наскоро се върнал от Китай, преминавайки през Нидерландия. Самият той е от китайски произход и е бил в по работа в града-епицентър на заразата – Ухан. Живее в Жиронд във Франция. Засега не се знае много за парижкия потвърден случай. Известно е само, че става дума също за човек, който е бил в Китай.

ВИЖ ОЩЕ: Излекуваха първия болен от китайския вирус

Досега извън континентален Китай случаи на зараза има в Южна Корея (2 случая), в САЩ (2 случая), в Япония (2 случая), в Непал (1 случай), Сингапур (1 случай), Тайван (1 случай), Тайланд (4 случая), Виетнам (2 случая), Хонконг (2 случая), Макао (2 случая), припомня Франс прес. В повечето случаи става дума за китайци от Ухан или за местни жители, които са се завърнали от пътуване в Ухан.

ВИЖ ОЩЕ: Италианска певица заразена с китайския вирус

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай