Кацаров в атака. Кой бил слабият му ученик

Нападна Москов и си даде добра оценка за работата като министър

Кацаров в атака. Кой бил слабият му ученик | StandartNews.com

Д-р Петър Москов съм го учил на здравен мениджмънт, но той беше слаб ученик. Това каза бившият служебен здравен министър д-р Стойчо Кацаров в ефира на bTV Radio. Той коментира обвиненията на Петър Москов, че стандартът за спешните отделения е свален по иск, защитаван от д-р Кацаров.

„Аз не си спомням спешната помощ да е била по-добра преди решението на Върховния съд или пък да е станала по-лоша след това. Спешната помощ се нуждае от цялостна реорганизация, а не от изисквания за квадратура и брой кабинети. Мястото ѝ в системата на здравеопазването не е добро“, каза д-р Кацаров.

По думите му реорганизацията трябва да се прави комплексно, а не на отделни звена. „Реформата трябва да обхване болничната, извънболничната и спешната помощ. Спешната помощ трябва да се интегрира много добре със спешните приемни отделения на болниците.

В момента тя е напълно откъсната и това е една от причините за явления като този във Враца или обикалянето на линейки от болница на болница“, допълни той.Според д-р Кацаров няма как да се търси вина за състоянието на здравната система, от който и да е служебен министър.

„Виновници за това, освен Петър Москов, са и всички останали министри на ГЕРБ през последните 10 години. Те са отговорни за днешното състояние на здравната система“, допълни той.

Д-р Стойчо Кацаров направи и оценка на работата си като служебен министър. „Генерално смятам, че водих много добре управлението на здравната система в тази тежка ситуация и взехме възможно най-добрите решения. На теория винаги може да се желае и по-добро“, каза той.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай