Неделя,

Кацаров: От Пирогов изкараха, че имам цироза

От: Редактор -
345
Кацаров: От Пирогов изкараха, че имам цироза
A
A
A

НЗОК не е подчинена структура на министъра на здравеопазването, нито мога да и разпореждам, нито мога да правя каквото и да е. Министерство на здравеопазването не е извършвало проверка в "Пирогов".

НЗОК извършва този доклад и ми беше представен в понеделник от управителя на Здравната каса, който посочва 400 и няколко случая на пациенти, които не са лежали в "Пирогов", но са били изписани, основно с две диагнози - чернодробна цироза и хронична бъбречна недостатъчност. За това нещо "Пирогов" е получил от Здравната каса над 1 милион лева. 

Това каза здравният министър д-р Стойчо Кацаров в "Лице в лице" по бТВ.

Това нещо пристига при мен като принципал, като Министър на здравеопазването. Единственото нещо, което аз мога да направя, са две неща - едното, да кажа няма проблем, всичко е наред, правете каквото искате.

Продължавайте по тоя начин. Другото е да предприема мерки, какви мерки може да предприеме един министър, единствената мярка, която може да приеме, е да освободи управителя на болницата. Това и направих. Тук има предостатъчно доказателства за извършени тежки закононарушения при отчитането на тези пътеки, каза още Стойчо Кацаров.

Считам че 99% от персонала на "Пирогов" няма представа за това нещо, изобщо не знае за това, което се е случило и не е достойно управителят да се крие зад гърба на хората в "Пирогов".

Тук не става дума за работещи хора в Пирогов, защото аз съм лежал там с Ковид и знам, че се справят добре. И още нещо. Аз също съм от фалшивите пациенти, защото получих тази епикриза, която Ви показвам сега.

Според нея, аз имам чернодробна цироза, но аз никога не съм имал такова заболяване, нито са ми правени изследванията, които са описани. Епикризата е от периода 21-25 януари, а аз лежах с ковид в "Пирогов" месеци по-рано - през ноември, допълни д-р Стойчо Кацаров. 

 


Всички новини от категория Здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията