Кацаров назначи нови шефове на "Александровска"

В качеството си на принципал на УМБАЛ "Александровска" ЕАД

Кацаров назначи нови шефове на "Александровска" | StandartNews.com

Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров освободи настоящия Съвет на директорите на лечебното заведение и назначи нов състав до провеждането на конкурс.

Новите членове на Съвета са д-р Атанас Атанасов, проф. Румен Стоилов и Гергана Андреева - Сотирова. Това съобщиха от здравното министерство.

Д-р Атанас Атанасов е лекар, завършил МУ София, със специалност Хирургия, както и магистратура по Обществено здраве и здравен мениджмънт.

Проф. Румен Стоилов е дългогодишен служител на Клиниката по ревматология на УМБАЛ "Св. Иван Рилски". В периода 2006 - 2008г. заема длъжността изпълнителен директор на УМБАЛ "Св. Иван Рилски".

Професор е в катедра "Ревматология" на МУ София.

Гергана Андреева - Сотирова е юрист, дългогодишен служител на РЗОК София, главен секретар на Националната здравноосигурителна каса, a по-късно и директор на РЗОК София. Към настоящия момент е директор на дирекция в Министерството на здравеопазването.

Рокадата в ръководството на болницата идва, след като д-р Александър Оскар подаде сигнал в Министерството на здравеопазването. След това беше разпоредено извършването на проверки относно финансовото състояние на лечебното заведение през последните 10 години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай