Хареса му. Кацаров министър и в новия кабинет?

Ако му разрешали реформа

Хареса му. Кацаров министър и в новия кабинет? | StandartNews.com

Служебният министър Стойчо Кацаров има желание да се ангажира с реформи и като министър в редовен кабинет, ако за такива има съгласие. Това заяви той в интервю пред Центъра за защита на правата в здравеопазването, където до скоро работеше. 

Очевидно намеренията му са се променили в хода на мандата му като служебен министър, тъй като в началото на назначаването си той отхвърляше такава възможност. 

Според интервюто, предстои нововъведената от мин. Кацаров дирекция, която да защитава правата на пациентите, да започне работа веднага след приключване на общественото обсъждане.

Целта е да се стимулира конкуренцията между болниците, така че лечебните заведения да зависят изцяло от избора на пациентите къде да се лекуват.

Мин. Кацаров разчита още, че качеството на здравеопазването ще се вдигне, когато пациентът стане „активен участник в контролната  дейност, например като сигнализира за отчетена, но неизвършена дейност.“

Според него е недопустимо да няма такава дирекция, тъй като преди всичко администрацията трябва да се грижи за правата на пациентите.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай