Събота,

Драмата с НЗОК.Безсилие в парламента

От: Редактор -
555
Драмата с НЗОК.Безсилие в парламента
A
A
A

Парламентът няма готовност да гласува тази вечер актуализираната рамка на бюджета на Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/, стана ясно след извънредно заседание на бюджетната комисия.

Депутатите приеха предложението на Мая Манолова за 2 млн. лева за зъбни протези, както и неподкрепените от бюджетната комисия предложения на Георги Ганев /"Демократична България"/ и на Корнелия Нинова /"БСП за България"/. С тях беше променена разходната част, одобрена от бюджетната комисия.

След почивката председателят на бюджетната комисия Любомир Каримански /ИТН/ докладва, че нямат готовност да представят новите изчисления и посочи, че утре сутринта комисията продължава работата си в 9.00 часа.

В момента министърът и експерти от НЗОК казват, че има колизия между отделните членове, които вече сте приели, обясни той.

От ДПС коментираха, че са виждали опити опозицията да провали кворума, но да го правят управляващи вече е ноухау, визирайки отсъствието от залата на партиите на протеста.

"Всъщност, госпожо председател, участвате в един цирк и всички тези процедури за прекратявания, всички тези предложения за разминавания на числата в бюджета са едно голямо театро, което тези господа разиграват, за да може един човек, който стиска указа - против нормите на Конституцията, да може да си избере удобна за неговата кампания дата", обърна се Хамид Хамид /ДПС/ към Ива Митева.

Нашата воля е да приемем утре бюджета на НЗОК по начин, който ще е полезен на лекарите, ще приемем всичко най-необходимо, за да защитим здравето на хората в условията на ковид, каза Мая Манолова.

Христо Иванов от "Демократична България" каза, че от няколко дни парламентът е взет за заложник, за да не се позволи технологично да се пристъпи към обсъждане на измененията в правосъдната система.


Всички новини от категория Здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички