Събота,

Делта вариантът настъпва. Здравният министър с апел

От: СТАНДАРТ -
390
Делта вариантът настъпва. Здравният министър с апел
A
A
A

Делта вариантът настъпва. Още 57 нови случая бяха регистрирани у нас. На този фон и на световната тревога от нова, четвърта вълна на заразата, здравният министър Стойчо Кацаров излезе с апел за ваксинация. Според него сега е най-доброто време за това.

Кацаров призова хората да спазват противоепидемичните мерки, да носят маски на закрито, да спазват препоръките за дистанция и дезинфекция и да се ваксинират.

По думите му през последната седмица се регистрира плавно нарастване на броя на положителните тестове за коронавирус сред населението.

"Това, че сме в разгара на лятото и хората прекарват много време на открито, не гарантира ограничено разпространение на вируса сред населението, напротив – с напредването на туристическия сезон, нараства и рискът от нова вълна. Свидетели сме на ръст на заболеваемостта в редица други европейски държави, при това с много по-висок процент на ваксинирано население от нас", каза Кацаров.

"В тази връзка, като министър на здравеопазването отправям следния призив към цялото население и гостите на страната: Моля, спазвайте стриктно противоепидемичните мерки! Носете маски на закрито и спазвайте препоръките за дистанция и дезинфекция! Най-ефективният начин да се предпазим от нова вълна си остава ваксинирането", допълни той.

Ако обаче страната навлезе в нова епидемична вълна, приоритет на здравната система ще стане лечението на заболели хора, отбеляза Стойчо Кацаров и допълни още веднъж: "Затова сега е най-добрата възможност да се ваксинирате в някой от разкритите пунктове или при личния си лекар и така да предпазите себе си и близките си".


Всички новини от категория Здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com