Ангелов: Редът за ваксинации е нарушен

Това е устанивила проверка, която беше разпоредена вчера от здравния министър

Ангелов: Редът за ваксинации е нарушен | StandartNews.com

Редът за ваксинации на българските граждани е бил нарушен в град Сандански. Това е устанивила проверка, която беше разпоредена вчера от здравния министър проф. д-р Костадин Ангелов. Информацията за резултатите съобщи самият той в официалния си Фейсбук профил.

"Вчера, 09.01.2021 г., малко преди 18:00 ч., разпоредих проверка на сигнал за нарушения на Националния план за ваксиниране срещу COVID-19 в град Сандански. Тя установи по безспорен начин, че редът за ваксинации на българските граждани е нарушен. В COVID системата, където се регистрират ваксинираните лица, са вписани четирима общински съветници от Общинския съвет в град Сандански.", съобщи министърът.

Проф. Ангелов допълва, че за да бъдат изцяло спазени принципите на прозрачност и законосъобразност, в рамките на първия работен ден след получаването на сигнала, утре - 11.01.2021 г., ще бъдат взети обяснения от отговорните за ваксинирането в Сандански лица и институции.

"Действията ни във връзка с ваксинирането на всеки отделен българин са подчинени на ясни и точни правила, разписани в Националния план.

Няма да допусна институции или отделни лица да ги нарушават!", категоричен е министърът на здравеопазването.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай