Петък,

Ангелов:Търсим скрита заболеваемост при учители /ОБНОВЕНА/

От: Редактор -
113
Ангелов:Търсим скрита заболеваемост при учители /ОБНОВЕНА/
A
A
A

"Обмисляме промяна на мерките, което ще стане от началото на февруари", каза на специален брифинг здравният министър Костадин Ангелов. 

"Тестването на учителите ще се направи, за да се види каква е скритата заболеваемост сред тях и да преценим каква е готовността на системата за връщане на учениците в клас.", каза още той.

Страната ни очаква близо 2 милиона дози вкасини от "Пфайзер". Това съобщи  още той при пристигането на първите 2400 дози от ваксината на "Модерна" у нас. 

Ще има още едно количество от ваксината на Модерна от 24000 дози, което се очаква на 25 януари и тогава ще бъдат разпределени по всички 6 области.Ваксината на Модерна се съхранява при -20 градуса, това е основната разлика с ваксината за Пфайзер, която пък се съхранява при - 70 градуса. 

От Щаба очакват към средата на февруари да пристигнат и първите дози от ваксината на AstraZeneca.

Първа фаза на ваксинирането ще приключи в края на месеца. След нея започва ваксинирането на втора фаза – домове за възрастни и учители

Желаещите да се ваксинират в домовете за възрастни хора са около 21%, каза още здравният министър.

От 25 януари сме предвидили масово тестване с бързи антигенни тестове сред българските учители, за да преценим дали и как да се стартира присъствено обучение, от началото на месец февруари, каза още Ангелов.


Всички новини от категория Здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com