Ананиев ще обикаля болниците в страната

В Методиката има няколко основни неща, които спомагат за разпределяне на правилните съотношения, обяснява той

Ананиев ще обикаля болниците в страната | StandartNews.com

Общинските и областните болници ще обикаля здравният министър  Кирил Ананиев. С екипа си той тръгва още днес. 

Целта е представянето на методиката за формиране на заплатите в общинските и областните здравни заведения. 

„Ще се информираме как работи методиката и как постигаме своите цели. В момента областните и общинските болници имат своя ресурс, който по различни пътища са получили, включително и от правителството и Наредба № 3, така че ще проиграем с всяка болница как методиката спомага да увеличение на работната заплата на медицинския персонал и какви проблеми биха имали при структурирането на тези разходи. 

Методиката няма задължителен характер, но вътре има няколко основни неща, които спомагат за разпределяне на правилните съотношения. Методиката помага какво да бъде съотношението между фелдшер, медицинска сестра и лекар. Ако приемем, че един фелдшер има коефициент 1, 1,7 е за професионалистите по здравни грижи , а 2,2 е за лекар“, заяви министърът. 

„Всяка една болница, разбира се, има своите вътрешни правила“, каза той, предаде репортер на Novini.bg. 

„Ръководителите на болниците сами осъзнават, че трябва да се търси баланс при възнагражденията“, заяви министър Ананиев. 

„Медицински надзор все още извършва проверка по случая „Мария“ и се очаква да има резултати към средата на седмицата“, информира още Кирил Ананиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай