Петък,

Жесток убиец не ще в затвора доживот

От: Рачо Рачев -
721
Жесток убиец не ще в затвора доживот
A
A
A

Осъденият за убийство на дете от сливенското село Сотиря Мартин Трифонов обжалва доживотната си присъда. Това потвърди пред БТА председателят на съдебния състав съдия Мартин Данчев.

Обжалването е внесено в средата на тази седмица от адвокатите на Трифонов и касае размера на наказанието. В края на февруари делото ще бъде изпратено в Бургаския апелативен съд.

Сливенският окръжен съд на заседание на 30 януари постанови присъда "доживотен затвор без право на замяна" на 21-годишния Мартин Трифонов, който бе признат за виновен за убийството на седемгодишната Кристин от сливенското село Сотиря. На майката, бабата и дядото на детето осъденият трябва да заплати общо 600 000 лева за нанесени неимуществени вреди.

Служебният защитник на Мартин Трифонов адвокат Дойчин Дойчев отказа да представи мотивите за обжалването, като посочи, че не дава информация в почивни дни.

В първия работен ден на следващата седмица, 17 февруари, от 17 часа на кръстовището "Розова градина" в Сливен роднини и близки на убитото дете ще се съберат, за да представят гражданската си позиция и да настояват за постановената от съда присъда. Днес се навършват шест месеца от смъртта на седемгодишната Кристин.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com