Жега в съда. Две жени помагат на Семерджиев

На първа инстанция Георги бе осъден на 20 години затвор

Жега в съда. Две жени помагат на Семерджиев | StandartNews.com

Делото "Семерджиев" тръгна на втора инстанция в Софийския апелативен съд. На първото заседание днес трябваше да се явят две свидетелки по искане на защитата на Семерджиев. Те обаче не се явиха за разпит.

За едната беше представен болничен лист, другата не е била открита на адреса, стана ясно в съдебната зала. От прокуратурата поискаха жените да бъдат заличени от списъка със свидетели с мотива, че чрез тях, според наблюдаващия прокурор, защитата на Семерджиев "протака делото".

Адвокатът на подсъдимия - Мирослав Христов, заяви пред съда, че държи на разпита на двете жени, за да стане ясно дали Семерджиев е шофирал автомобила и дали той е предизвикал катастрофата с две жертви.

"Да не се дава ход на делото", настоя пред съда и подсъдимия Георги Семерджиев. В крайна сметка обаче, съдът реши да даде ход на делото.

Семерджиев вече беше осъден на 20 години затвор от Софийския градски съд. Бившият футболист беше признат за виновен за смъртта на две момичета при катастрофата на булевард "Черни връх", предизвикана със 166 км в час, с фалшива шофьорска книжка и с подменени табели на автомобила.

Съдът назначи нова ДНК експертиза по делото "Семерджиев", която да установи следите по въздушните възглавници в автомобила. Следващото заседание ще бъде на 2 ноември.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай