Застреляха 3-ма US-лекари в поредна атака над цивилни в Афганистан

Застреляха 3-ма US-лекари в поредна атака над цивилни в Афганистан | StandartNews.com

Кабул. Трима цивилни чужденци бяха нападнати и убити, след като охранител откри стрелба в международна болница в столицата Кабул. По-късно стана ясно, че застреляните са американски лекари. Това е поредната подобна атака над цивилни лица, ранен е и друг медицински служител.

Убиецът също е ранен, а впоследствие и задържан, съобщи вътрешният министър пред агенция Ройтерс, без да споделя детайли.

Стрелбата бе открита в болница, специализирана в детското и майчиното здраве, която се води за водеща в страната, а също така в нея се провеждат и обучения.

Нападенията над цивилни силно зачестиха от началото на годината, след като афганистанците избраха наследник на Хамид Карзай, блокиран от Конституцията за нова мандат. По-рано този месец в Афганистан бе застреляна фотографката на АП Аня Нейдрингхаус, а репортерката Кати Ганън оцеля, но бе ранена след стрелба в източната част на страната.

Атентатът стана само няколко седмици, след като афганистански журналист на АФП бе убит заедно с още осем души при стрелба на талибаните пред хотел в центъра на столицата.

През март бе убит и шведски журналист пред ресторант в Кабул. В самото начало на годината пък осем афганистанци и 13 чужденци загинаха през януари при самоубийствен атентат на талибаните в ресторант в дипломатическата част на столицата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай