Задържаха за 72 часа шофьора, убил велосипедист

Мъжът е избягал от местопроизшествието, привлечен е като обвиняем за причиняване на смърт по непредпазливост

Задържаха за 72 часа шофьора, убил велосипедист | StandartNews.com

Окръжна прокуратура-Кърджали привлече като обвиняем 31-годишния В. С. за това, че за времето от 22 часа на 14 юни 2019 г. до 6 часа на 15 юни 2019 г. при управление на лек автомобил, марка „Пежо 406“, е нарушил правила за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на 37-годишен велосипедист. Тежкият инцидент е станал  на път I-V, в участъка от спирка „Джебел“  към ГКПП-Маказа, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура Пловдив.
         
Оттам уточняват, че мъжът е избягал от местопроизшествието, той е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 343 ал. 3 ,б.“б“  във  вр. ал. 1 , б.“в“  във вр. чл. 342 ал. 1 от Наказателния кодекс.
         
С постановление на наблюдаващия прокурор от 19 юни т. г., обвиняемият е задържан за срок от 72 часа. Предстои Окръжна прокуратура –Кърджали да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. По делото са извършени огледи  на местопроизшествие, назначени са съдебни експертизи и други процесуални действия. Разследването по случая продължава.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай