Петък,

За какво прокуратурата проверява Бойко Борисов

От: Редакция -
313
За какво прокуратурата проверява Бойко Борисов
A
A
A

Прокуратурата работи по сигнал на здравния министър Стойчо Кацаров във връзка с изказване на бившия премиер Бойко Борисов за ваксините, съобщи градският прокурор Илиана Кирилова.

По думите й прокурорът, който работи по преписката, в момента извършва лична проверка, като е изпратил искане до здравното министерство да получи документи за състава, производството и срока на годност на ваксините. "Ние чакаме да ги получим, разговарях с министър Кацаров, който каза, че ще окаже пълно съдействие", добави прокурор Кирилова. Изказването, което накара Кацаров да подаде сигнала срещу бившия премиер, е че се поставяли ваксини с изтекъл срок на годност"

"Не е толкова лесно да кажем, че е виновен, че е направил изказване, което е внесло смут в обществото", посочи градският прокурор и припомни, че прокуратурата има опит със случая с проф. Асена Сербезова и е изучила мотивите на съда, за да не допуска бъдещи грешки.Прокурор Кирилова добави, че след като получат данни от здравното министерство ще се прецени и до кои международни институции да се отправи запитване за ваксините.Прокурор Кирилова отбеляза още, че всеки ден в градската прокуратура се получават сигнали от граждани срещу ваксините.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички