За какво прокуратурата проверява Бойко Борисов

Стойчо Кацаров внесъл сигнал срещу бившия премиер заради изказванията му за ваксините

За какво прокуратурата проверява Бойко Борисов | StandartNews.com

Прокуратурата работи по сигнал на здравния министър Стойчо Кацаров във връзка с изказване на бившия премиер Бойко Борисов за ваксините, съобщи градският прокурор Илиана Кирилова.

По думите й прокурорът, който работи по преписката, в момента извършва лична проверка, като е изпратил искане до здравното министерство да получи документи за състава, производството и срока на годност на ваксините. "Ние чакаме да ги получим, разговарях с министър Кацаров, който каза, че ще окаже пълно съдействие", добави прокурор Кирилова. Изказването, което накара Кацаров да подаде сигнала срещу бившия премиер, е че се поставяли ваксини с изтекъл срок на годност"

"Не е толкова лесно да кажем, че е виновен, че е направил изказване, което е внесло смут в обществото", посочи градският прокурор и припомни, че прокуратурата има опит със случая с проф. Асена Сербезова и е изучила мотивите на съда, за да не допуска бъдещи грешки.Прокурор Кирилова добави, че след като получат данни от здравното министерство ще се прецени и до кои международни институции да се отправи запитване за ваксините.Прокурор Кирилова отбеляза още, че всеки ден в градската прокуратура се получават сигнали от граждани срещу ваксините.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай