Внесоха в съда обвинението срещу Марешки

Внесоха в съда обвинението срещу Марешки | StandartNews.com

Бизнесменът застава пред Темида за изнудване и лека телесна повреда

Окръжна прокуратура във Варна внесе обвинителния акт срещу Веселин Марешки и Красимира Колева във Варненския окръжен съд. Обвинението срещу бизнесмена Марешки е за нанесена лека телесна повреда на длъжностно лице и за изнудване.

Варненката Красимира Колева е обвиняема само за изнудване в съучастие с Марешки на свидетеля А.М., извършено на 16 ноември 2014 г., с цел да бъде принуден да поеме имуществено задължение да им заплати сумата от 10 000 лева, съобщиха от пресслужбата на Варненска апелативна прокуратура.Собственикът на пицарията Асен Миланов е построил зимна тераса на заведението върху терен на Марешки, твърдеше бизнесменът, който за това му е поискал парите за дължим наем.

Според прокуратурата свидетелят е бил заплашен с увреждане на имущество и преустановяване на търговска дейност на заведението „Ред хот" във Варна, като деянието е придружено с унищожаване и повреждане на имущество и значителни вреди, които бяха оценени на 14 802 лева.

Разследването започна като бързо производство на 15 октомври м.г., когато Веселин Марешки нанесе лека телесна повреда на общинския съветник Костадин Костадинов, който се намеси в скандала. Тогава заради насинено око на Костадинов Марешки беше задържан за 24 часа в ареста. Заради събрани доказателства в хода на разследването и за осъществено изнудване от двамата делото беше преобразувано в досъдебно производство и за наблюдение в Окръжна прокуратура във Варна.

Двамата обвиняеми са с наложени от Варненския окръжен съд мерки за неотклонение „Парична гаранция". За Марешки тя е 20 000 лева, а за Колева – 1000 лева.

Предстои насрочване на делото във Варненския окръжен съд. Прокуратурата искаше запор на банковите и разплащателните сметки, както и на акции в две дружества на бизнесмена за повече от 13 млн.600 хиляди лева, но на втора съдебна инстация това беше отхвърлено, която допусна само обезпечение чрез налагане на възбрана върху ограничено вещно право на строеж.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай