Внесоха обвинителен акт срещу телефонен измамник

Внесоха обвинителен акт срещу телефонен измамник | StandartNews.com

Районна прокуратура-Чирпан внесе обвинителен акт срещу Дженьо Ангелов, на 36 г, за престъпление по чл. 210, ал.1 т. 2 във връзка с чл. 209, ал. 1 от Наказателния кодекс(измама). Той е обвинен за участие с неизвестно лице в четири телефонни измами на територията на общините Чирпан и Братя Даскалови, обл. Стара Загора, съобщиха от Апелативна прокуратура - Пловдив

В периода от 19 ноември 2014 година до 23 ноември 2014 година в селата Винарово, Найденово, Спасово и град Чирпан, обл. Стара Загора, в условията на продължавано престъпление, след като се сговорил предварително с неустановено лице, е извършил следните действия с цел да набави за себе си и за другиго имотна облага.
Общият размер на причинената вреда е в размер на 16 500 лв.

Дженьо Ангелов е използван от неизвестно лице куриер за пренасяне на сумите от потърпевшите. Те трябвало да предадат парите след телефонно обаждане за „спешна операция" на техен близък. За всяка изпълнена поръчка Ангелов е получавал възнаграждение от 300 лева.

Деянията на обвиняемия са извършени с пряк умисъл. Ангелов не работи, не е осъждан. Направил е самопризнания и проявил критичност към извършеното. По делото са разпитани десет свидетели.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай