Валиумния изнасилвач искал садомазо и групов секс

Софийският градски съд остави за постоянно в ареста известния като "валиумния изнасилвач" Йохан Стелингверф

Валиумния изнасилвач искал садомазо и групов секс | StandartNews.com

Софийският градски съд остави за постоянно в ареста известния като "валиумния изнасилвач" Йохан Стелингверф. Нидерландецът е обвинен в две изнасилвания - на българка около Коледа и на унгарка през октомври миналата година.

"Не съм извършил престъпление", каза пред съда Стелингверф. Той заяви, че по време на престоя му в ареста е бил системно бит и тормозен. По негови думи от нидерландското посолство у нас опитали да облекчат ситуацията.

Въпреки твърденията на защитата за "чисто" свидетелство за съдимост, според съда, справка в Европейската система за съдимост показва, че през 2010 г. Стелингверф е бил осъден в Нидерландия на 5 години и 8 месеца затвор за изнасилването на две жени и за сексуално посегателство на трета. По-късно защитата обясни пред медиите, че Стелингверф е реабилитиран.

Друга справка показала, че той е обвиняем и по дело за измама и изнасилване в Малта. Докато тече производството, бил освободен, за да се върне в родната си страна с баща си, като поел ангажимент, че ще се върне за делото. Това обаче не се случило, защото бил задържан в България.

Според съда липсват и обективни данни за насилие срещу Стелингверф в ареста.

120 листа кореспонденция "по чата" с Йохан Стелингверф предоставила в СДВР една от жените, обвинили го в изнасилване. Виртуалните разговори бяха внесени от прокуратурата като допълнително доказателство.

По време на заседанието защитата цитира показания на унгарката, която твърди, че е жертва на нидерландеца. Двамата се запознали миналата година в Будапеща и имали интимен контакт. После продължили връзката си, като жената идвала няколко пъти в България, за да се види с него. Не стана обаче ясно как според нейните показания се развили отношенията им.

По-късно бяха прочетени и други откъси от показанията - жената разказала, че заявила на нидерландеца, че е категорично против садистичния и групов секс, за който той настоявал. Според нейните показания веднъж тя била приведена в безпомощно състояние от нидерландеца, била ударена по главата, осъществил полов контакт въпреки виковете и молбите и да спре. Унгарката споделила и за порезни рани в областта на гърдите. Решила да се оплаче едва след като се наложило да посети редица лекари в Унгария заради нараняванията си, сред които нарушено зрение заради удара по главата. Идентифицирането на обвиняемия отнело време, защото според унгарката, Стелингверф ѝ се е представил с друго име.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай