Условна присъда и 100 лв. глоба за мигрант

Условна присъда и 100 лв. глоба за мигрант  | StandartNews.com

Нигерийски гражданин с инициали Е.У. се размина само с условна присъда за нелегално преминаване на границата от България в Гърция. Той бе наказан от Районен съд – Петрич на 4 месеца затвор, но с 3 години изпитателен срок. Не бе установено в хода на делото на коя дата през ноември 2014 година в района на ГКПП – Кулата е излязъл през границата на страната с Гърция без разрешение на надлежните органи на властта.

Нигериецът ще плати и 100 лева глоба. Тъй като срещал затруднения в осигуряване издръжката си в своята родина, подсъдимият решил да замине и да се устрои в европейска държава. За целта през 2013 година пристигнал в Турция, а през месец ноември същата година влязъл в България по нелегален начин. Задържан от българските гранични власти, обвиняемият е настанен в бежански лагер. След тримесечно пребиваване получил статут на бежанец и се настанил в жилище. До есента на 2014 година не успял да си намери работа в София, поради което решил да замине за Гърция и потърси там работа. За целта се свързал с каналджия, който го натоварил на бял микробус с още 8-9 лица, също чужди граждани.

През гориста местност край ГКПП – Кулата преминали на гръцка територия. Там подсъдимият пребивавал до лятото на 2015 година, когато бил задържан от гръцките полицейски власти и върнат в България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай