Условна присъда за пиян шофьор, убил баща на 2 деца на пътя

Инцидентът стана преди година край Шумен

Условна присъда за пиян шофьор, убил баща на 2 деца на пътя | StandartNews.com

Условна присъда за пиян шофьор, убил човек на пътя. Преди година край Шумен 18-годишно момче с близо 1,4 промила алкохол предизвика катастрофа, в която загина баща на две деца. Момчето получава 3-годишна условна присъда и загуби правото си да управлява кола за пет години.

В „Здравей, България” съпругата на загиналия Кенан Ибрям каза, че присъдата не е справедлива.

„Не може шофьор с алкохол в кръвта, който кара с превишена скорост и убива човек, да е с условна присъда. Това е несправедливо”, заяви Гюсюм Хаджъ, допълвайки, че е очаквала ефективна присъда. Според нея това е предумишлено убийство.

Присъдата не е окончателна и съпругата на Кенан ще обжалва. Адвокатът на семейството Денис Моллов заяви, че присъдата е толкова лека, защото адвокатът на обвинения се е възползвал от вратичките в закона при признаване на вината наказанието да се намали.

„Лошото в случай е, че нито прокуратурата, нито защитата искаше присъда, която да е по-скоро към средата в предвиденото в Наказателния кодекс, а именно от 3 до 15 години. Беше поискана точно 3, за да може той да се възползва от условното освобождаване”, поясни Моллов.

По думите му законите у нас се правят на парче. Показателно за това е, че Законът за движение по пътищата и правилникът за неговото прилагане е многократно редактиран. Според нещо е нужен цялостен подход за това, но липсва воля за това.

„Законодателят не трябва да оставя у шофьорите чувството за безнаказаност. В момента всички се държат така, защото са безнаказани”, допълни адвокатът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай