Ученик от Лом ще лежи 3 г. в затвор за убийство

Ученик от Лом ще лежи 3 г. в затвор за убийство  | StandartNews.com

Окръжният съд в Монтана праща за 3 години в затвор ученика К. Петков от Лом, съобщават от прокуратурата. Причината е, че 15-годишният ученик в една от местните гимназии, на 8 декември 2014 година убил с отвертка своя познат А.В.

Двамата имали епизодични срещи във връзка с употреба на наркотици. На въпросната дата двамата си определили среща за уточняване на възникнал спор между тях. И двамата отишли с братята си, а К. Петков тръгнал и с две отвертки.

При срещата възникнал спор, стигнало се до побой. По едно време осъденият извадил отвертка и започнал да ръга А.В. Един от ударите му попаднал в главата, след което нападнатият се свлякъл на земята. Братята нападатели избягали от мястото, а братът на пострадалия повикал помощ. А.В. бил закаран в болницата на Лом, където починал.

В началото осъденият се признал за виновен, но след това се отказал да дава показания и отричал да е виновен за смъртта на А.В. Съдът го осъди на 3 години затвор ефективно. Присъдата може да бъде обжалвана в софийския апелативен съд, допълниха от прокуратурата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай