Убиецът от аферата „Къванч текс“ намали присъдата си след признания

Убиецът от аферата „Къванч текс“ намали присъдата си след признания | StandartNews.com

Хасково. Доживотната присъда на един от участниците в грабежа на харманлийската фирма „Къванч текс" преди 12 години, при който беше убит и главният счетоводител на компанията, бе свалена на 14 г. и 11 месеца.

 

Соченият за главен извършител на престъплението от февруари 2002 г. край Харманли, софиянецът Георги Христов беше осъден задочно, тъй като след грабежа и убийството той се укри. През 2005 година един от двамата му съучастници Георги Машев от София получи 8 години затвор, а хасковлията Мюмюн Мюмюн, по прякор Мечката- 8 години за помагачество.

 

Тримата мъже нападаха кола на текстилната фирма „Къванч текс" и задигнаха 47 000 лв. При обирът смъртоносно беше прострелян счетоводителят на фирмата Георги Георгиев, ранена касиерката Златка Христова, пострада и шофьорът на служебната кола Фикрет Тасим.

 

Новото наказание на Георги Христов е намалена на лишаване от свобода, след като преди година той беше открит в Испания и екстрадиран в България по искане на нашите властите. Така на практика делото срещу него започна отново в Хасковския окръжен съд.

 

Този път обаче Христов се призна за виновен и пожела делото да протече по съкратената процедура, при която доживотна присъда не се предвижда. Така вместо доживот, Георги Христов ще търка наровете близо 15 години.

 

Присъдата му може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Пловдивския апелативен съд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай