Цацаров: Ще има повдигнати обвинения по аферата "Червеи"

Цацаров: Ще има повдигнати обвинения по аферата "Червеи" | StandartNews.com

София. Ще има повдигнати обвинения по аферата "Червеи". Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров, цитиран от БНР. Той обаче не пожела да коментира повече подробности и уточни, е се надява разследването да върви в кратки срокове.

„Няма специално разузнавателно средство, което да се прилага по отношение на компютърна информационна система. Невъзможно е да поискаш такова за компютърна информационна система и да получиш разрешение", каза още той.

Главният прокурор обясни, че тепърва ще се изяснява дали има изнасяне на данни.

„Най-после се осъществява разпит и на лицата, които са подписали документите, които са послужили за основание на това оперативно дело. Единият от тези документи е анонимен, а другият е титулован", коментира още той.

По повод изтеклата в медиите информация за дадени разрешения за използване на Специални разузнавателни средства по разработката "Червеи", от Софийски градски съд обявиха, че ще се въздържат от оповестяването на информация във връзка с издаването на разрешения, тъй като става дума за класифицирана информация. Разгласяването й би нарушило Закона за защита на класифицираната информация, уточниха от обвинението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай