Цацаров: Атентаторът от Сарафово не е алжирец

Цацаров: Атентаторът от Сарафово не е алжирец | StandartNews.com

София. Разкритията около самоличността на атентатора от Сарафово не са много близо до истината. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров пред журналисти. "Беше написано, че е алжирец, но това не е близо до действителността", каза още той, цитиран от БГНЕС.

На този етап не може да се каже каквато и да е било информация, обясни Цацаров, но уточни, че причината е не защото няма достатъчно данни, а тъй като за момента е по-добре да не се споменават подробности, защото те могат да бъдат изтълкувани по съвсем друг начин.

Скоро ще има повдигнати обвинения по досъдебното производство, което се води във военната прокуратура за полетите на властта с Авиоотряд 28. По това, което се води в градска прокуратура вече бяха повдигнати обвинения на шефа на Авиоотряда, каза главният прокурор. Скоро по полетите ще има решение "което ще е много близо до това на Авиоотряда", изтъкна той.

"Работи се по линия на това не просто кой е нарушавал действащите регламенти, кой е изисквал извършването на тези нарушения. За да използваш такси, и да не го платиш, първо трябва да го поръчаш, то няма да дойде само", обясни главният прокурор. На въпрос дали да се очакват и обвинения към бившия министър – председател, Сотир Цацаров отговори, че това ще стане ясно в хода на досъдебното производство и в това, което е предмет на военната прокуратура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай