Токов удар в съда заради Митьо Очите

Никой не иска делото

Токов удар в съда заради Митьо Очите | StandartNews.com

Високо напрежение в съда заради Митьо Очите. Делото срещу групата на Митьо Очите ще продължи в Софийски градски съд, показа проверка на Флагман.бг, извършена в понеделник следобед.

 

Оказва се, че близо месец се водят спорове за подсъдността, заради което се създаде усещането, че делото е изчезнало.

Софийски градски съд през февруари е прекратил производството, а поредният съдия-докладчик е приел, че не му е подсъдно. Посочил е, че следва да бъде съобразено мястото на извършването на най-тежкото престъпление – Слънчев бряг, заради което е изпратил папките към Бургаския окръжен съд.

Той обаче е отказал да го приеме на 8 март и е повдигнал спор за подсъдност пред ВКС.

Преди няколко дни върховните магистрати са се произнесли, че процесът трябва да продължи в Софийски градски съд. Те са изтъкнали, че има и друго определение за подсъдността от 8 септември 2023 година, когато отново делото е пратено в СГС.

Очаква се сега Софийски градски съд да насрочи дата за заседанието.

Подсъдими са Димитър Желязков, дъщеря му Станислава, Карен Ованисян, Йордан Въчев, Иван Найденов, Иван Пишиев, Калоян Колев, Радослав Николов, Венцислав Христов, Андрей Андреев, Пейко Янков и Пламен Петков.

Процесът се гледаше първоначално в Специализирания съд, но след неговото закриване започна отначало в СГС, където имаше множество отводи, а сега и опит да се прехвърли обратно към Бургас.

Според информация на сайта, никой не иска да поеме делото, не заради предполагаем страх на магистратите от подсъдимите, а по-скоро заради отчасти компрометираното досъдебно производство и промяна на показанията на основните свидетели, което до голяма степен предопределя крайното решение.

Защитата също е солидна, ангажирани са някои от най-добрите наказателни адвокати в България като Илиян Василев, Росен Кожухаров, Петър Димитров и Марина Ангелова.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай