Свидетел на катастрофата на Семерджиев потънал вдън земя

Въпросният очевидец бил с дълга коса и стоял в близка улица

Свидетел на катастрофата на Семерджиев потънал вдън земя | StandartNews.com

Само секунди след тежката катастрофа на 5 юли миналата година, очевидец е видял мъж да бяга от мястото на произшествието. Това разказа пред съда бившият полицай от 4-то РУ на МВР в София Мирослав Якимов.

Той посочи, че въпросният очевидец бил с дълга коса и стоял в близка улица. После очевидецът се изгубил в суматохата, разказа Якимов.

Експолицаят даде показания по делото срещу Георги Семерджиев, подсъдим за тежката катастрофа, при която на столичния бул. "Арсеналски" загинаха две млади жени.

Свидетелят обяснил накъде е избягал шофьорът. "Казах му да остане там", посочи Якимов пред съда. Обясни, че казал на колегите си за този човек, но по-късно него го нямало. "Нямах възможност да го запиша в този момент", отговори Якимов на въпрос на съдия Стефан Милев защо не е записал данните му.

Якимов разказа, че в нощта на инцидента бил на работа и около 23:00 часа постъпил сигнал за инцидент на кръстовището на бул. "Черни връх" и бул. "Арсеналски". Когато стигнали на мястото, там ги посрещнал човек с бели дрехи, който се представил за военен прокурор. Имало суматоха и много събрали се хора.

След това говорил и със Симона Радева, с която все още живее заедно. Тя си беше забравила ключовете в автомивката и отиваше да си ги вземе, разказа още Якимов. Той допълни, че все пак няколко пъти ползвал автомивката, за която после стана ясно, че е управлявана от Семерджиев.

Якимов каза, че познава Семерджиев по физиономия от случайни срещи, за които после уточни, че били проверки. Попитан как точно него си спомня, Якимов каза, че това било заради специфичния външен вид на Семерджиев.

В нощта на инцидента джипът беше смачкан до неузнаваемост, но му направила впечатление специфична джанта, която приличала на тези, които имали колите на Семерджиев.

Якимов обясни, че нямал спомен дали той се е обадил на Симона Радева или тя на него. Запитан кое е наложило в тази ситуация - по време на оглед на катастрофа, да се чуе с Радева, Якимов обясни, че принципно се чували.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай