Спецсъдът не се трогна от болестите на Бобоков

Съдът изслуша тройна съдебно-медицинска експертиза

Спецсъдът не се трогна от болестите на Бобоков | StandartNews.com

Специализираният апелативен съд остави в ареста бизнесмена Атанас Бобоков.

Основните оплаквания в жалбата за наличие на здравословни проблеми съдът намира за неоснователни след изслушване на комплексна тройна съдебно-медицинска експертиза.

Бизнесменът беше задържан преди 4 месеца по обвинение за внос и съхранение на опасни отпадъци у нас. Заедно с него в ареста беше прибран и тогавашният заместник-министър на околната среда Красимир Живков.

В края на миналата седмица магистратите назначиха нова, тройна съдебно-медицинска експертиза по делото. Целта на експертизата е да се установи здравословното състояние на Бобоков, както и дали той може да бъде лекуван в МВР болница.

На 29 септември държавното обвинение съобщи, че 16 756 тона отпадъци, сред които 7 756 тона опасни, са открити при огледи, извършени във връзка с образуваното досъдебно производство от Специализираната прокуратура срещу организирана престъпна група с участието на длъжностни лица, по което обвиняеми са Атанас Бобоков, Пламен Бобоков, Красимир Живков, бивш зам.- министър на околната среда и водите, управители на търговски дружества и директор на РИОСВ. Отпадъците са намерени в землищата на населени места в четири области.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай