Неделя,

След внимателен преглед: Ветко и Маринела са добре

От: Рачо Рачев, сн. БГНЕС -
235
След внимателен преглед: Ветко и Маринела са добре
A
A
A

Съпрузите Ветко и Маринела Арабаджиеви не са пострадали при вчерашната катастрофа, потвърди за Нова телевизия заместник-министърът на правосъдието Николай Проданов.

Двамата арестанти са били внимателно прегледани. Заради влошеното си по принцип здравословно състояние и двамата са изпратени в съответните болници, като се знае, че Маринела е настанена в Правителствена болница.

Снощи на оживения бул. "Дондуков" в София линейката, която е специализирана за такъв превоз, се удря странично в такси. Сигналът за инцидента бе подаден около 19 ч.

"Получило се е Пътно-транспортно произшествие при преминаване на наш автомобил. На кръстовището се е получил удар с лек автомобил. Нашето МПС е със специален режим на движение, а водачите са длъжни да осигурят преминаването му. Доколкото ми е известно шофьорът е преминал на жълт светофар. "Пътна полиция" и ние извършваме проверка", обясни зам.-министър Проданов.

Колата със семейство Арабаджиеви е била само със светлинна сигнализация по време на инцидента. В нея са се возили освен тях и двама души охрана и шофьора.

Запитан дали катастрофата може да е инсценирана, Проданов каза, че няма такива притеснения. "Лично аз нямам никакви притеснения за това. това е един банален пътно-транспортен инцидент", каза той, напомняйки и колко е натоварено движението в София.

Делото срещу Ветко и Маринела Арабаджиеви бе стартирано вчера. То тръгна с отказ на иск за държавата. На първото заседание от процеса съдът отказа да присъедини иск за 10 милиона от министерството на финансите. Според подателите обвиняемите трябва да платят тези пари на държавата по три отделни задължения, предава Нова телевизия.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com