Шокиращо разкритие! Свързано е с убиеца на Милен Цветков

Какво каза адвокатът Менко Менков

Шокиращо разкритие! Свързано е с убиеца на Милен Цветков | StandartNews.com

Невероятен парадокс за съдебната практика у нас, свързан с убийствената катастрофа на Милен Цветков.

"За съдебната практика у нас е пробив признаването от съда, че престъплението, извършено от подсъдимия Кристиан Николов е извършено при евентуален умисъл (заради употребата на наркотици и шофирането с висока скорост).

Това заяви адвокатът на семейството на загиналия Милен Цветков- Менко Менков по bTV.

Допълни, че „в последните десетилетия прокуратурата се е въздържала да повдига обвинения за умишлени престъпления при ПТП-та“.

„Вчера ВКС излезе с окончателната присъда за убийството на журналиста Милен Цветков – Кристиан Николов получава девет години затвор, а книжката му ще бъде отнета за срок от 10 години.“

В крайна сметка размерът на наказание няма значение, тъй като ВКС приема, че извършителят е в младежка възраст и в следствие на това присъдата е намалена от 15 на 9 години, подчерта Менков.

Това е добро начало, което дава основания на прокуратурата и в последствие на съдебните органи, които прилагат закона, да приемат, че значително тежкото произшествие със смърт при доказана употреба на различни видове наркотични вещества и значителното превишаване на скоростта на движение в централна градска част, то водачът е допуснал настъпването на престъпния резултат“, обясни той.

„Това дело се движеше изключително бързо за европейските стандарти. Това, което ВКС каза бе: Не карайте повече МПС след употребата на наркотици. Това е много вредно за самите вас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай