Шокиращи данни за дрогирания джигит от Пловдив

Шофьор, който се опита да избяга от полицейска проверка, е с дълго досие с нарушения зад волана

Шокиращи данни за дрогирания джигит от Пловдив | StandartNews.com

Дрогираният шофьор в Пловдив, който се опита да избяга от полицейска проверка, е с дълго досие с нарушения зад волана. 

Мъжът отишъл в КАТ за смяна на регистрацията на колата във вторник около 15 ч. Той влязъл в "Пътна полиция", където се държъл неадекватно и превъзбудено. При опит да бъде проверен, той се качил на колата и опитал да избяга от органите на реда.

"Колегите незабавно са затворили изхода на паркинга, при което мъжът е тръгнал да излиза през бетонови саксии. През цялото време е крещял, че ще си сложи край на живота. Полицаят счупва стъклото и го вади от колата. При проверката са установени амфетамини в кръвта му", уточни зам.-окръжният прокурор на Пловдив Атанас Илиев, цитиран от България Он Еър.

Шофьорът е задържан. Оказва се, че е стар познайник на полицията. Дългият му списък с нарушения датира още от 2001 година. За 21 години има 63 връчени акта и 47 фиша - от тях 25 са за превишена скорост. Вече е осъждан за шофиране в нетрезво състояние през 2019 и в момента е все още в изпитателен срок.

"През 2018 и 2022 г. - два пъти е хващан да кара след употреба на алкохол. Книжката му е отнета януари тази година", допълни началникът на "Пътна полиция" Йордан Милушев.

Очаква се прокуратурата да повдигне на системния нарушител обвинения за шофиране след употреба на наркотици, за неизпълнение на полицейско нареждане и за хулиганство. Мъжът може да се сдобие и с четвърто - за управление на автомобил без шофьорска книжка. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай