Шефът на хазарта призна чадър над Божков(ОБНОВЕНА)

Арестуваха Александър Георгиев, той направил пълни самопризнания

Шефът на хазарта призна чадър над Божков(ОБНОВЕНА) | StandartNews.com
  • Арестуваха Александър Георгиев, той направил пълни самопризнания

Шефът на Комисията по хазарта Александър Георгиев е признал чадър над обвиняемия бизнесмен Васил Божков. Милиардерът бе задържан снощи в Обединените арабски емирства, очаква се ексрадацията му в България.

ВИЖ ОЩЕ: Божков задържан в Обединените арабски емирства

Георгиев е бил задържан, потвърдиха от прокуратурата. Той е направил пълни самопризнания, че е покровителствал и закрилял Бижков, съобщи говорителят на главния прокурор Иван Гешев - Сийка Милева, пред бТВ. По-късно товорителят на главния прокурор Сийка Милева съобщи, че той е бил разпитан по разследването срещу бизнесмена Васил Божков, след което е освободен срещу "парична гаранция", уточнява "Фокус". Дали е направил пълни самопризнания по случая, Милева заяви, че не може да коментира. 

Божков има 7 обвинения, едно от които като лидер на организирана престъпна група.

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за определяне на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на бившия председател на Държавната комисия по хазарта Огнемир Митев. Очаква се насрочване на делото, съобщиха от спецпрокуратурата.

Малко по-рано днес стана ясно, че на летището във Виена е арестуван ортакът на Божков Борис Бекяров, който същи се издирва

.Той беше обявен за издирване заедно с Васил Божков, потвърди главният прокурор.

„Това е лице, на което е повдигнато задочно обвинение. Има европейска заповед за арест, общодържавно издирване, обявен е за международно издирване. Той е участник в организираната престъпна група“, обяви говорителят на Гешев.

 Очаква се прокуратурата да потвърди, че самият Божков е задържан снощи в Обединените арабски емирства.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай