Ще се реши ли бързо делото срещу убиеца на Милен

Самото следствие ще бъде облекчено, защото има камера на булеварда и свидетелски показания

Ще се реши ли бързо делото срещу убиеца на Милен | StandartNews.com

Съдебното дело за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков, ще приключи бързо, защото няма доказателства, които да затруднят следствието. Това мнение изрази пред БНТ адвокат Марин Марковски.

Самото следствие ще бъде облекчено, защото има камера на булеварда, където стана тежката катастрофа, а има и свидетелски показания.

Според Марковски защитата на обвиняемия променила линията си и се отказали да обжалват наложената мярка за неотклонение "задържане под стража". Въпросът е това какъв резултат ще има в съда - това ще бъде зачетено от съда, според Марковски.

Той обясни, че преценката за това каква ще бъде присъдата е много важна и на нея се базира усещането на хората за справедливост. Да се прогнозира каква една бъдеща присъда е сложно и не винаги успешно, но може да се прецени - това, което е направил, дали е умишлено. Това определя и дали подсъдния ще получи максималната присъда, поясни Марковски.

"Той го е блъснал на червен светофор без всякаква причина за това. Нарушението е много грубо, а деянието е много опасно", каза адвокатът.

Марковски посочи, че твърденията, че всеки си купува присъдите, не са верни и няма основания да се твърди, че по делото съдиите ще бъдат подкупени.

Адвокат Марковски предвижда присъда между 15 или 20 години затвор за убиеца на журналиста Милен Цветков. Той подкрепя идеята и за отнемането на шофьорската книжка за определен период от време за шофирани при употребата на алкохол и наркотици, но не и завинаги.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай