Ще хвърчат глави! Страховита закана от Гешев

Определено ще бъде интересно, заяви главният прокурор

Ще хвърчат глави! Страховита закана от Гешев | StandartNews.com

Главния прокурор Иван Гешев е готов да направи "страшни разкрития" и посочи, че от това ще има голям срам за част от членовете на ВСС.

ВИЖ ОЩЕ: Гешев проговори за вилата в Боровец

"Декларирам много ясно, че от това ще има голям срам за една голяма част от членовете – или някаква част на членовете на ВСС. Който срам няма да е за главния прокурор и за прокуратурата. За щастие, няма да е и за целия ВСС. Но си мисля, че той ще подейства очистващо на политическото влияние в съдебната власт - и съм твърде решен да го направя в името на децата ми и на българските граждани. Защото е време политиката да излезе от съдебната власт", обясни Гешев, предаде България Он Ер.

ВИЖ ОЩЕ: Почна се! Гешев на разпит

"Определено ще бъде интересно. Ще бъде полезно за българските граждани и за България, ще бъде полезно за съдебната власт. И понеже съм прокурор, следовател и полицай - вярвайте ми - освен че мога да го кажа, мога и да го докажа. Със съответните способи, уредени в българското законодателство", подчерта главният прокурор.

ВИЖ ОЩЕ: Гешев с неочакван ход. Изненадата!

Гешев обаче каза, че е призован в понеделник в Софийската градска прокуратура по проверка за търговия с влияние, и едва след това е готов да даде подробности около записите на политици и магистрати, с които разполагал.

ВИЖ ОЩЕ: Радев обяви кой се меси в прокуратурата

За станцията в Боровец той каза, че е почивна база на прокуратурата, в която са почивали включително и членове на ВСС. Преди заседанието председателите на ВКС и ВАС определиха създалата се ситуация като изключително тревожна. 

ВИЖ ОЩЕ: Буря в парламента. Челен сблъсък за Гешев

След дълги дебати бе решено министърът на правосъдието Крум Зарков да насрочи извънредно заседание на ВСС, на което да бъде обсъден детайлно сигналът на заместника на главния прокурор - Борислав Сарафов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай