Сряда,

Почна се! Гешев на разпит

От: СТАНДАРТ -
3750
Почна се! Гешев на разпит
A
A
A

Главният прокурор Иван Гешев ще бъде на разпит в понеделник. Лично той съобщи, че е призован в понеделник в Софийската градска прокуратура по проверка за търговия с влияние.

ВИЖ ОЩЕ: Гешев с неочакван ход. Изненадата!

От думите му стана ясно, че проверката е във връзка с неговите изявления от този понеделник.

ВИЖ ОЩЕ: Радев обяви кой се меси в прокуратурата

Тогава той даде близо 40-минутна пресконференция. Не стана ясно обаче за кои точно изявления е призован Гешев и в какво качество ще дава обяснения. Обвинител номер едно каза, че е извикан в 10:00 и че след това ще е готов да даде подробности около точката, която днес беше включена като извънредна по искане на Атанаска Дишева и подкрепена с мнозинство, а именно свързана със сигнала на Борисов Сарафов, в който той твърди, че Гешев е нарушил Конституцията, записвайки своя среща с члена на ВСС Йордан Стоев. 

Въпреки че Гешев настояваше тази точка, да се обсъжда още днес, той поиска отлагането ѝ след въпросното му посещение в Софийската градска прокуратура, като на няколко пъти обясни, че има какво да каже, че то е много интересно и щяло да бъде “очистващо за системата".

Към 11 ч. продължава процедурният спор, в който главният прокурор се включва с различни реплики. Точка втора, отново с решение на Висшия съдебен съвет, е да се обсъди и въпросът около вилата на прокуратурата в Боровец, по повод на което вчера имаше и изслушване и правосъдния министър. В сигнала се твърди, че вилата се ползва като лична от главния прокурор. Дебатът по тази точка предстои, но краткият коментар на Гешев, когато беше попитан директно дали живее в тази къща, беше “не”. 


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com