Съдът остави на поста му кмета на Костенец

Радостин Радев беше пуснат под домашен арест на 27 юни

Съдът остави на поста му кмета на Костенец | StandartNews.com

Апелативният специализиран съд не освободи от длъжност кмета на Костенец Радостин Радев, въпреки, че прокуратурата изложи аргументи и твърдения, че задържаният може да попречи на разследването. Магистратите обаче решиха, че такава опасност няма.

Радев беше пуснат под домашен арест на 27 юни. От ареста излизе и Ивайло Пашов, бизнесменът, с когото Радев въртял схемите.

Радев и Пашов бяха задържани на 17 юни при акция на спецпрокуратурата, КПКОНПИ и полицията.

Обвиненията срещу Радев са две - че като длъжностно лице в съучастие с Пашов е обещал 30 000 лв. на общинския съветник Георги Донков и че е държал без разрешение боеприпаси, пише TrafficNews.

Прокуратурата твърди и, че има разговори между Пашов и Радев и там бизнесменът е бил активното лице. Пашов потвърдил, че идеята за подкупа е негова, макар и да ги дава през Радев, пък твърдят свидетели.

Според прокуратурта целта на Радев била да получи мнозинство в Общинския съвет в Костенец. Първо кметът предложил пари на общинския съветник Георги Донков, но не се конкретизирал за сумата. После уговорката е станала по-детайлна. Прокуратурата смята, че двамата са действали в съучастие, а затова има и свидетелски показания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай