Сарафов: Срещу Волен е повдигнато обвинение за хулиганство

Цветан Цветанов не е свещена крава за българското правосъдие и няма да бъде, категоричен е Сарафов

Сарафов: Срещу Волен е повдигнато обвинение за хулиганство | StandartNews.com

София. Срещу лидера на Атака Волен Сидеров е повдигнато обвинение за хулиганство. Това заяви зам.-главният прокурор Борислав Сарафов пред бТВ.

„Разпитана е френската дипломатка, предстои да бъдат разпитани колегите на г-н Сидеров, които също са били в самолета", обясни обвинителят.

Относно делото за Христо Бисеров зам.-главният прокурор коментира, че по случая са направени запитвания до международни институции. „Това ще отнеме известно технологично време. Докато в случая със Сидеров нещата са ясни и делото ще приключи по-бързо", коментира той.

Борислав Сарафов беше категоричен, че бившият зам.-председател на ДПС Христо Бисеров, който напусна всички свои държавни и политически постове ден преди да получи обвинение за пари, не е бил предупреден от прокуратурата за бъдещите действия на държавното обвинение срещу него. „В деня, в който получихме информацията, образувахме проверката срещу него", посочи Сарафов.

По думите му, по случая с Волен Сидеров може да се очаква много по-бърза развръзка, отколкото с Христо Бисеров заради естеството на обвиненията – за хулиганство и значително по-сложната фактология при пране на пари.

„Към Швейцария са отправени доста въпроси по случая „Бисеров". Въпросът е не само какви сметки е имало, а и кога са открити и с какви пари са захранвани", подчерта Борислав Сарафов.

Цветан Цветанов не е свещена крава за българското правосъдие и няма да бъде. С неговото говорене, че е политически преследван, няма да го бъде.  Има доста дела, но по никое аз не работя персонално. Но той не е изключителен с нищо. Дори да е подслушван, ако е в рамките на закона, не виждам нищо лошо, коментира Сарафов.

„Никой не се опитва да ми влияе. Ние работим 20 години в тая система, всеки има име и авторитет. Никой не би могъл да ми повлияе – нито с телефонно позвъняване, нито с разговор", заяви още Сарафов.

Запитан дали има представа къде са братя Галеви, Сарафов отговори: „Може би са някъде на топло, на някой екзотичен остров, Арабските емирства. Обявени са за издирване с червена бюлетина".

„Що се отнася до Таки, той е в Дубай. Но тамошните власти отказаха да го пуснат", допълни Сарафов.

Запитан дали вътрешното убеждение е водещото в неговата работа, той отговори7 „Да, то е водещо. Но ако несе базираме на факти, защо работим?", запита риторично зам.-главният прокурор.

След като преди малко повече от две седмици съдът върна обвинителния акт срещу единствения обвиняем по случая с бюлетините в Костинброд – секретарят на Министерския съвет Росен Желязков, заради процесуални нарушения, Борислав Сарафов омаловажи този факт и изтъкна, че развръзката по случая още се чака.

„Според съда в обвинителния акт има несъвършенства, които ние смятаме, че не съществуват. Не бих коментирал съдебни актове. Надявам се Апелативният съд да погледне с нашия поглед на обвинителния акт", коментира Сарафов и изрази увереност, че делото вече е в съдебна фаза и със сигурност ще влезе в съда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай