С 3 наркотика се надрусал убиецът на Милен Цветков

Софийската градска прокуратура приключи действията по разследването на катастрофата

С 3 наркотика се надрусал убиецът на Милен Цветков | StandartNews.com

Софийската градска прокуратура приключи действията по разследването на катастрофата, в която загина журналистът Милен Цветков.

Досъдебното производство е за умишлено предизвикано тежко пътнотранспортно произшествие, отнело живота на участник в движението.

Към настоящия момент са изготвени всички назначени експертизи, като с оглед тяхното заключение днес държавното обвинение е прецизирало квалификацията на извършителя – Кристиян Николов, който е привлечен към наказателна отговорност.

Случаят е особено тежък – деецът управлявал МПС след употреба на три различни вида наркотични вещества (амфетамин, тетрахидроканабинол, кокаин), със скорост значително надвишаваща разрешената за конкретния пътен участък – около 99 км/ч.

В резултат на проведеното разследване е установено, че около 18 ч. на 19.04.2020 г., на ул. „Хенрик Ибсен“, преди кръстовището с бул. „Черни връх“, при управление на Кристиян Николов е нарушил правилата за движение по пътищата, вследствие на което предизвикал пътнотранспортно произшествие и умишлено причинил смъртта на друг участник в движението – водача на спрелия на пътното платно лек автомобил марка „Субару“, модел „Форестер“, Милен Цветков.

Приближавайки кръстовището при забранителен червен светлинен сигнал на светофарната уредба за посоката му на движение, обвиняемият не предприел действия за намаляване на скоростта или спиране. В същия момент на пътното платно и в района на кръстовището се намирали множество други участници в движението – водачи на автомобили и пешеходци.

С действията си Кристиян Николов е извършил престъпление по чл. 342, ал. 3, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

Предстои Софийска градска прокуратура да предяви материалите по делото на пострадалите лица, както и на обвиняемия и неговата защита.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай