Четвъртък,

Рашков разкри кой е спасил Гешев

От: Редактор -
1734
Рашков разкри кой е спасил Гешев
A
A
A

"Главният прокурор Иван Гешев направи много груби грешки като главен прокурор и като юрист". Това обяви в предаването "Лице в лице" по БТВ служебният вътрешен министър Бойко Рашков.

"Мнението относно допустимостта на искането за отстраняването на Иван Гешев не е единно. Това е моето мнение. Различно е мнението и на една немалка част от членовете на ВСС днес.

Съотношението е 8 към 12. Когато е избран Гешев за главен прокурор против са били четирима. Сега "за" предложението на министъра на правосъдието са осем. Това говори доста за нагласите вече във ВСС. Така че оценката на останалите 12, че не е допустимо искането, не е толкова категорично.

Не зная защо сте възприели изказването днес на Гешев, че това било политическа атака. Не, това е реакция срещу действията и поведението на Иван Гешев от момента, в който беше назначен.

Направи много груби грешки като главен прокурор, като юрист. Това поведение тласка цялата прокуратура като подчиненост на политическата власт. Той се стараеше през цялото време да постави цялата прокуратура в услуга на Борисов, и няма никакви съмнение в това.

Гешев си позволи да осъществи политическа дейност. Тя се състои в това, че той продължи атаката на Борисов срещу държавния глава. Продължи я с изваждането на данни, придобити чрез използване на СРС. Без да се съобразява със забраните в тази посока", коментира още той.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички