Неделя,

Пуснаха под гаранция хвърляча на паве по полицаите

От: Рачо Рачев -
261
Пуснаха под гаранция хвърляча на паве по полицаите
A
A
A

Градският съд в София постанови мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 1000 лева за бившия футболист на ЦСКА Александър Бранеков. Той беше задържан на 2 септември и му беше повдигнато обвинение за хулиганство с особена дързост и цинизъм.

По време на първия протест "Велико народно въстание" Бранеков беше заснет как хвърля паве към кордона с полицаи, които охраняват сградата на Народното събрание (бившия Партиен дом).

На 5 септември Софийският районен съд освободи Бранеков без мярка за неотклонение, тъй като според съда не можело да се прецени в каква посока е хвърлено павето. Прокуратурата протестира това определение с настояването Бранеков да бъде върнат в ареста.

Градските съдии намериха, че има достатъчно доказателства, в т.ч. и видеоматериал, от които може да се допусне, че Бранеков се е целил именно в кордона с униформени.

Според съда обаче мярката "парична гаранция" е достатъчна, за да се осигури участието на обвиняемия в действията по разследването. Според съда няма опасност, ако е на свобода, Бранеков да се укрие или да извърши друго престъпление.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com