Пуснаха Кърджилов от ареста

Има противоречия и установени като неистини твърдения в доказателствата на жената - Лиляна Тасева, което поставя под съмнения свидетелските й показания, е мнението на магистратите

Пуснаха Кърджилов от ареста | StandartNews.com

Петър Кърджилов е освободен от ареста. Той беше задържан, след пререкание с възрастна жена на Орлов мост, на която лисна чаша вода.

Кърджилов бе в ареста за 72 часа. Прокуратурата поиска постоянно задържане за него, но съдът реши да не взима мярка за неотклонение. Предстои Кърджилов да бъде върнат в ареста и от там освободен, съобщи Канал 3.

Бившият пиар на бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева беше задържан преди два дни на "Орлов мост" след схватка между него и възрастна дама при палатковия лагер на протестиращите. Според съда има вербален конфликт и заливане с течност на Тасева от Кърджилов.

Има противоречия и установени като неистини твърдения в доказателствата на жената - Лиляна Тасева, което поставя под съмнения целите ѝ свидетелски показания, смятат магистратите.

Проявата представлява единствено административно нарушение, а не престъпно хулиганство с изключителна дързост. Затова няма налице основания за каквато и да е била мярка за неотклонение.

Като част от доказателствените материали са разпити на свидетели и видеотехническа експертиза. Съдът не прие искането на адвокатите за устен разпит на други свидетели на случката.

Защитникът адвокат Кашъмов каза, че такова висящо производство няма, а твърдението е очернящо Кърджилов. Той заподозря за злоумисъл във фабрикуването на видимо неверни обстоятелства, съобщени от някой афектиран свидетел.

Решението на съда подлежи на обжалване пред СГС в 3-дневен срок. Ако има обжалване, ще се гледа вторник, 11 август 10 ч.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай