Първи думи на касапина Георги. Оправданието

Обвиненият за зверството над Дебора се появи ухилен в съда

Първи думи на касапина Георги. Оправданието | StandartNews.com

Георги Николаев, обвиняем за зверството над 18-годишната Дебора Михайлова, проговори в съда. Дебора бе нарязана с макетно ножче, като има 21 дълбоки рани, зашити с 400 шева. Освен това носът й бе счупен, а косата - обръсната до кожа.

Георги се появи окован и ухилен до уши в съда. Той подмина журналистите и не отговори на въпросите. След което втрещи всички с думите си.

Точно в 10 часа 26-годишният Георги Николаев Георгиев, обвинен за нанасяне на средна телесна повреда се изправи пред съда. Допълнително му беше повдигнато обвинение, че шест пъти в рамките на 3 месеца е отправял закани с убийство към обезобразената Дебора Михайлова.

Пред съдиите той заяви: "Не съм запознат с делото, не ми е предоставено нищо, искам да кажа, че аз такива работи (б.р. заплахи) не съм писал. Моля да измените мярката с по-лека, имам малко дете, което ме чака, никога не съм се крил, няма да се крия, ще се явявам на всички призовки"

Мъжът обжалва оставането му в ареста, а според защитата му има "безпрецедентен обществен и медиен натиск".

По време на заседанието Петко Кънев, адвокат на обвиняемия, заяви, че "липсват данни за извършено престъпление". Той допълни, че се упражнява безпрецедентен обществен и медиен натиск за задържане на клиента му. Според защитника на Георгиев има недопустимо смесване на доказателства по водените едновременно две досъдебни производства.

Прокурорът по делото поиска от съда да потвърди постоянната мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия. Според него може да се направи повече от обосновано предположение, че обвиняемият е отправил заплахите, предаде БТА.

Окръжният съд в Стара Загора остави за постоянно в ареста Георги Николаев. Решението е окончателно. С определението на съда се потвърждава решението на долната инстанция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай