Прокопиев усуква пред съда за ЕВН

Той дава обяснение по делото за пред Специализирания наказателен съд

Прокопиев усуква пред съда за ЕВН | StandartNews.com

Подсъдимият олигарх Иво Прокопиев усуква в съда за скандалната приватизация на миноритарния дял на държавата в ЕВН. Той дава обяснение по делото за пред Специализирания наказателен съд. Делото е за продажбата на 33% от ЕВН през декември  2011 г. на фондовата  борса. Според прокуратурата хазната е загубила от сделките 21 млн. лв.

До изслушването на Прокопиев се стигна след редица опити на защита му да шиканира процеса и да го отложи поне за есента. Самото заседание днес пък бе подгрято от медийната машина на Прокопиев със статии в негова защита.

Защитник на Прокопиев е Ина Лулчева, която вчера защитаваше и освободения под домашен арест с гаранция от 1 милион лева Пламен Бобоков, уличен и в нерегламентирани връзки и уреждане на дела, назначения и сделки с президентския секретар Пламен Узунов. Узунов вчера беше разпитан от спецпрокуратурата след принудително извеждане от дома му и обиск там.

Преди заседанието Прокопиев избяга от въпросите на медиите защо близо година пред офиса му на бул. "Цар Освободител" има патрулка. Той не призна дали се чувства застрашен или полицията пък го наблюдава заради мярката "подписка", която му е наложена като подсъдим по делото.

Пред съда Прокопиев заяви, че не разбира в какво е обвинен и дръпна патетичното слово. Подсъдимият се впусна да обяснява как и защо "банките ограничили достъпа до кредитите" и защо била настъпила "кредитната суша".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай