Пращат зад решетките душманин на Киркоров

Пращат зад решетките душманин на Киркоров | StandartNews.com

Попаднах на мошеници в родния ми град, обяви певецът пред съда

Ефективна присъда от 5 г. затвор получи бизнесменът Пламен Маджуров, който е осъден за това, че е измамил с имоти руската мегазвезда Филип Киркоров. Според обвинението Маджуров е съставил фалшив документ, с който отмъкнал два апартамента на певеца в комплекс "Порт Палас" в курорта "Св. св. Константин и Елена". Скандалът гръмна през пролетта на 2010 г., след като бе разкрит лично от чичото на Киркоров 70-годишния Гирагос Крикорян. Той управлява фирмата на племенника си за недвижими имоти "Филип Киркоров инвестмънт" и при посещението си във Варна с ужас установил, че Маджуров е заграбил компанията и е продал два от суперскъпите имоти. Общата пазарна стойност на апартаментите е 1 802 579 лева. Те бяха върнати на Киркоров едва преди година след граждански процес.

Окръжните съдии във Варна оправдаха втория подсъдим по делото Даниел Иванов по двете обвинения за помагач и съизвършител. Присъдата на Маджуров не е окончателна и подлежи на въззивен контрол пред Варненския апелативен съд в 15-дневен срок. На първата съдебна инстанция бизнесменът бе лишен от правото за 8 г. да заема държавна или обществена длъжност, свързана с управление на държавно или обществено имущество.

"Исках да инвестирам в родния си град, а не в Испания или Черна гора, но не съм очаквал такива неприятности и да попадна на мошеници", заяви пред варненските магистрати звездата на руската естрада Филип Киркоров, който се яви като свидетел. Певецът бе призован за показания на последното заседание по делото, като съчета явяването си пред съда с турне в Бургас, Варна и Велико Търново.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай