Полфрийман без забрана да напуска страната

Властите обаче но не го освобождават от Бусманци

Полфрийман без забрана да напуска страната | StandartNews.com

Софийският градски съд остави без разглеждане молбата, подадена от защитника на Джок Полфрийман - Калин Ангелов, с която се иска да бъде отменена мярката „Забрана за напускане пределите на Република България”.

Според магистратите след като през 2008 година има издадена присъда по отношение на австралийския гражданин, то по закон той няма как да напусне България, защото трябва да изтърпи наказанието си. Това води до отпадане, по силата на закона, и на самата забранителна мярка, се казва в мотивите на съда. В противен случай ще се получи правен абсурд.

Магистратите приемат още, че заради нормативните разпоредби няма как да се занимаят с искането на защитата, което е уредено с произнасянето на присъдата.

Същевременно Административният съд в София отхвърли искането на Полфрийман да бъде незабавно освободен от центъра за временно настаняване на чужденци в Бусманци. До делото се е стигнало отново след жалба на адвоката на австралиеца. С нея той настоява директорът на  дирекция „Миграция“ на МВР веднага да освободи Полфрийман. Според съда престоят на осъдения за убийство в центъра в Бусманци се основава на Закона на чужденците.  

Полфрийман и адвокатът му могат да оспорят решението пред Върховния административен съд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай