Подсъдимите за убития Николай пледират "невинни"

Подсъдимите за убития Николай пледират "невинни" | StandartNews.com

Тримата обвиняеми за убийството на 16-годишния Николай Димитров от Враца - Иван Каменов-Цофъра, Калин Димитров-Скинара и Ивайло Миланов-Акулата са пледирали" невинни" пред Апелативния съд в София вчера, съобщи пред tribali.info майката на убитото момче Нонка Лилова.

След заключителните пледоарии на адвокатите и прокурорите е била дадена думата и на тях. Тримата биячи заявили пред почернените близки на жестоко убитото момче, че не се признават за виновни и искат да излязат на свобода. По думите на Лилова, тримата обвиняеми не чувстват никаква вина и не осъзнават какво са сторили. 

Близките на Ники и адвокатите им се надяват на доживотни присъди, но вече не вярват в системата. Те само се молят тримата да не получат по-малки присъди от тези, които бяха решени на първа инстанция. На заключителното заседание по процеса във врачанския окръжен съд през юни миналата година магистратите признаха и тримата подсъдими за виновни, но им наложиха по 18 години лишаване от свобода, вместо очакваните доживотни присъди. Съдебният състав постанови, че убийството не е извършено по особено мъчителен за жертвата начин и по тази причина намалили присъдите на тримата убийци.
Припомняме, че Ники издъхна на 12 октомври 2013 година след жесток побой, нанесен от тримата подсъдими, пред нощен бар „Бирхале“ във Враца. В продължение на месец и половина момчето води мъчителна борба за живота си, но въпреки усилията си, лекарите не успяха да го спасят.

До месец ще станат ясни окончателните присъди на подсъдимите

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай