Пълен цирк! Кой пусна сигнал за Гешев

На фона на всички други проблеми в държавата

Пълен цирк! Кой пусна сигнал за Гешев | StandartNews.com

Доста странен сигнал  се появи на фона на всички други проблеми около главния прокурор и съттоянието на държавата.

Столичната регионална здравна инспекция (СРЗИ) извършва проверка за пушенето на пура на главния прокурор Иван Гешев по време на онлайн заседание на Висшия съдебен съвет. Това стана ясно от писмо на РЗИ, предава БТВ.

Проверката е следствие на телевизионен репортаж, на който се вижда как Гешев пали пура и вероятно се намира в кабинета си в Съдебната палата. 

“Във връзка с извършване на проверка за констатиране на нарушение по реда на чл. 56 от Закона за здравето, ДВ. Бр. 70/2004г., изм. и доп.  ДВ. 8/2023г., моля да ни предоставите извадка от bTV Новините – Централна емисия, излъчена на 18 май 2023 г., касаещ въпроса, свързан с дейността на Висшия съдебен съвет”, съобщават от РЗИ в писмото си.

Според чл. 56 от Закона за здравето се забранява тютюнопушенето в закритите обществени места - в помещенията с обособени работни места, където се полага труд, както и в помещенията към тях със спомагателно и обслужващо предназначение.

В закона се посочва, че по изключение се допуска тютюнопушене в обособени самостоятелни помещения, разположени в сградите на летищата. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай